become fan in Facebook, menorca, horses, breedersfollow us on twitter, menorquin horses breedersmenorcahorses vimeomenorquin horses breeders on youtube_iconsubscribe our RSS, menorcahorses.com

Het Soerhuis | 0571 262603 | info@menorcahorses.com

Ja
hi ha cartell de Sant Joan

 

“Volia retratar la sensació de por i d’adrenalina davant d’un bot”

Em dic Enric Servera Carreras. Tenc 38 anys, som de Ciutadella però duc la meitat de la meva vida vivint a Barcelona, on estic casat i tenc dos fills, en Bernat i na Joana. Som arquitecte tècnic, però sempre he explotat la meva vena artística, sobretot en disciplines com la fotografia, el gravat o la pintura. He guanyat el concurs del cartell de les festes de Sant Joan, un premi que ja vaig rebre per primera vegada l’any 1998.

És vostè arquitecte tècnic, però amb una innegable vena artística. D’ón li ve?
De petit sempre m’havien agradat el dibuix i la pintura. De fet, moltes vegades anava a una galeria d’art a veure quadres quan altres jugaven a futbol. Quan vaig acabar la carrera ja vaig començar a fer cosetes.

Autodidacte?
He fet diferents cursos de gravat i de fotografia, i m’he relacionat molt amb gent del món artístic. En pintura sí que som bastant autodidacte. Pel que fa a la fotografia, tenc un laboratori a casa que he aprofitat a l’hora de fer exposicions.


I enguany torna a guanyar el premi del cartell de Sant Joan. Deu ser difícil trobar alguna imatge diferent d’una festa amb tantes icones.
Sempre he tingut curiositat per trobar angles diferents, i ja feia temps que volia retratar la sensació que un té davant d’un bot, d’un botot. És una sensació que han experimentat molts ciutadellencs, però difícil de fotografiar perquè és un moment molt ràpid i el cavall és sempre imprevisible. Volia explicar en imatges aquella sensació que et fa semblar que quedes petit davant el cavall, una mescla de por i d’adrenalina. Crec que si cerques prou, sempre pots trobar alguna imatge diferent de Sant Joan.

La seva proposta és un cartell molt net. Què en destacaria?
Vaig mirar els cartells de festes d’altres anys i no en vaig trobar cap que plasmés un bot frontal i la força del cavall saltant. Segur que és perquè és una imatge difícil d’aconseguir. La meva fotografia està feta el dia de Sant Joan al matí, l’any passat. El cel estava gris, la llum no era massa clara, però els blancs així quedaven més clars. Vaig decidir a més posar un fons blanc, perquè així no hi ha res que distregui la imatge i la força del cavall. Hagués pogut posar qualsevol altre fons, la tecnologia avui t’ho permet, però volia centrar tota l’atenció en el bot.


I aquesta intenció ha aconseguit el reconeixement, i el premi del cartell de festes d’enguany. Què sent?
Una joia i una alegria descomunal, tot i que també una nirviada. El 1998 vaig guanyar ja el concurs, però les festes m’agraden molt, sempre m’han incitat a la creació artística. Si aprecies les festes com jo les aprecio, i a més te donen un premi relacionat amb elles, l’alegria és bestial. Ja m’imagino quan vengui a Ciutadella i vegi els cartells penjats per tot… Serà inexplicable. A més, el premi el vull dedicar a mon pare, Martí Servera, qui de petit em va xerrar molt de Sant Joan i segur que em va inculcar l’amor per la festa.

Suposo que aquest Sant Joan no podrà faltar a Ciutadella…
Vénc sempre, enguany també. Ja tenia els bitllets reservats i tot a punt!

Font: diari de Menorca digital